Výprodej! -50% Imutest Gluten-in-Food - test na obsah lepku v potravinách - 5ks

Imutest Gluten-in-Food - test na obsah lepku v potravinách - 5ks

A6011
888,39 Kč bez DPH Ušetříte 50% 995,00 Kč
1 990,00 Kč
888,39 Kč bez DPH

Historie ceny     Historie ceny
Historie ceny Nejnižší cena za posledních 30 dnů: 995,00 Kč

Souprava Imutest Gluten-in-Food je sada kvalitativních testů pro domácí detekci lepku v surovinách, polotovarech a hotových potravinách.

Termín dodání na dotaz

Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku (glutenu). U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku k  rozvoji zánětu sliznice tenkého střeva, který vede k destrukci slizničních klků a mikroklků. Následkem toho se povrch tenkého střeva zmenšuje, a tím se snižuje jeho schopnost trávení a vstřebávání živin. 

Typickými příznaky celiakie jsou průjem, plynatost, křeče v břiše, pokles hmotnosti a také únava.

Tato porucha se může projevit v kterémkoliv věku – v dětství i v dospělosti. U dětí se celiakie nejčastěji objevuje brzy poté, co jim byla prvně podána strava obsahující lepek. Ve většině případů začnou děti trpět průjmy, typické jsou také objemné a nápadně zapáchající stolice. Přítomny mohou být bolesti břicha, které postupně nabývají na intenzitě. Děti ztrácejí chuť k jídlu, jsou často plačtivé a mrzuté. Ubývají na váze a málo rostou, neprospívají. Může se rovněž projevit chudokrevnost, způsobená nedostatkem železa.

U starších dětí a u dospělých se onemocnění může projevit po výrazné zátěži (např. nemoc, těhotenství). Příznaky jsou: snížená chuť k jídlu, průjem, nadýmání ale i zácpa. Pacient s celiakií však může místo střevních projevů trpět také mimostřevními projevy, jako jsou chudokrevnost, osteoporóza (řídnutí kostí), zvýšená kazivost zubů, afty, porucha skloviny, bolesti kloubů, únava, či duševní obtíže – deprese a úzkost. U žen celiakie může být spojena s pozdějším nástupem menstruace a její nepravidelností, častá je neplodnost a spontánní potraty.

Gluten-in-Food Test Kits od společnosti Imutest Ltd. vám pomůže ověřit nízkou hladinu lepku v surovinách před použitím ve výrobě a "bezlepkový" stav částečně zpracovaných nebo hotových výrobků. Testy byly navrženy tak, aby byly dostatečně jednoduché pro testování mimo laboratoř s minimálním vybavením, ale dostatečně citlivé na to, aby potvrdily, že obsah lepku v široké škále potravinářských komodit a výrobků bude v souladu s mezinárodní normou Codex Standard 118:1979 (2015) a místními předpisy, např. méně než 20 mg/kg obsahu lepku podle nařízení EU-1169/2011 a 609/2013 pro "bezlepkové" potraviny.

VÝHODY

• Relativně rychlá, jednoduchá a velmi přesná domácí detekce obsahu lepku v potravinách.

• V případě pochybností o složení jídla při stravování osob s celiakií. 

SNADNÉ POUŽITÍ

Testy Gluten-in-Food se provádějí v pěti krocích. Obvykle trvá asi 10 minut, než se provede test lepku v potravinách (plus až 40 minut pro přípravu/extrakci vzorku). Po odběru a přípravě vzorku se vzorek extrahuje ve žlutém extrakčním roztoku (volitelně zahřátí a/nebo odstředivka). Část vzorku se poté zředí a nalije se do testovací kazety; jakýkoli přítomný lepek se váže na testovací místo (T) na levé straně testovacího prostoru. Přítomnost lepku je indikována – po přidání růžového barevného činidla - vytvořením růžové skvrny na straně (T). Na pravé straně zkušební oblasti (C) se také objeví růžová kontrolní skvrna, která indikuje, že test na přítomnost lepku v potravinách fungoval správně.

BALENÍ

Testovací sada obsahuje vše potřebné pr porvedení 5 testů:

  • 0,5cm2 plastová lopatka na vzorky
  • Lahvička s pístovým uzávěrem obsahující ŽLUTÝ extrakční roztok
  • Samoměřící pipeta (100μL/0,100 ml)
  • Lahvička se šroubovým uzávěrem obsahující BEZBARVÝ roztok
  • Testovací kazeta ve fólii s vysoušedlem 
  • RŮŽOVÉ barevné činidlo v MODRÉ lahvičce 
  • Návod k použití v českém jazyce

SKLADOVÁNÍ A UCHOVÁVÁNÍ

Testovací sada by měla být skladována v ledničce mezi 2-8 C a používána při normální pokojové teplotě. Komponenty testu by měly být použity pouze do data exspirace.Komponenty testy by měly být použity pouze tak, jak jsou k dispozici. Po otevření plastového obalu použijte testovací jednotku co nejdříve, nejdéle do 8 hodin po otevření. Testovací kazetu použijte pouze v případě, že není poškozená a vysoušedlo zbarveno žlutě/světle zeleně. Použité komponenty testu zlikvidujte v běžném odpadu.

Vlastnosti

Datum exspirace:
2023-10 - prodlouženo výrobcem do 2024-04

Imutest_lepek_potraviny_navod

Stáhnout soubor (1.94M)